måndag 19 februari 2018

Matsvinn

Man skall ju gräva där man står
och hemma finns inga problem med att inte slänga mat. Visst händer det men strävan att ta tillvara all mat är 100 % även om det är svårt.
Och vi använder vårt eget matavfall (det som oftast inte är matsvinn utan just vad ordet säger: matavfall) till det som kallas "Bokashi" där allt avfall tas om hand och används till trädgården.
Om Bokashi kan man googla 😊

Koka mycket på en gång. Frys in i mindre portioner. Nedan kokta kikärter. Går att använda till hur mycket om helst, speciellt i grytor men även sallader, göra biffar etc. Kostar nästan ingenting jämfört med att köpa färdigkokta på burk.

Dagens visdomord:
"Jag gjorde det bästa jag kunde och när jag förstod bättre så gjorde jag bättre."

Mycket bra. Mycket sant.

I don't want no one to squeeze me, it might take away my life.
I'm too old to go chasing around, wasting my precious energy.
Jag är Hilda och det tänker jag fortsätta vara.
Kan också kallas min själs överlevnad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar