måndag 4 januari 2016

2016

God fortsättning till mig och till alla andra
Har jag något att skriva egentligen? Loggade in mig på bloggen eftersom jag visste att det var ett tag sedan jag var här. Trädgårdsbloggen (klicka här) vilar ganska stadigt under vinterhalvåret och på denna blogg har jag varit lite slapp, kan jag tycka. Skrivit några matinlägg (klicka här) bara.

Julen är över och nu väntar bättre tider. Det har jag bestämt.
Äntligen har kylan kommit och nu väntar jag bara på snö. Tycker inte om snö-fria vintrar även om barfrost kan döda många snigelägg (fast det är inte säkert)...

Plastbantningen hemma (främst köket) fortgår och vad jag kan komma på just nu så är det bara några större skålar kvar som skall väck.
Teflon/non-stickbantningen går saktare men det beror på att det inte finns så mycket teflon/non-stick här hemma, ja faktiskt ingenting numer som jag kan komma på!
Den senaste som åkte ut var en ganska väl använd springform i teflon och efter det har jag jagat runt lite på nätet för att hitta alternativ. 
Något rostfritt har jag inte lyckats hitta men till slut en form i bleckplåt:
Denna hittade jag hos www.verner-verner.se 
Måttet är 24 cm i diameter, 6,5 cm i höjd. Kostade 139 kronor + frakt 69 kr, men det fick det vara värt. Jag hade ju lagt en del tid på att hitta en springform utan teflon eller andra konstigheter så jag blev riktigt glad när jag "sprang på" denna!
Några saker man skall tänka på dock är att inte maskindiska (inga problem här hemma där det inte ens finns nån diskmaskin...), att man skall torka den noga efter disk (inte låta den självtorka alltså), INTE baka något med rabarber (oxalsyran i rabarbern gör formen flammig) samt inte skära med vass kniv eftersom formen kan skadas.
Alla dessa "förmaningar" har jag inga som helst problem med.
Vi handdiskar alltid, att torka för hand blir ett nytt moment - inte särskilt jobbigt. 
Jag gör aldrig rabarberpaj och skulle jag göra det kan jag ta en vanlig ugnsform. 
Att aldrig skära med vass kniv och det gör man ju inte med teflonformar heller så att...

Skall bli spännande att pröva denna, vad det lider =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar